Első alkalom

-Az órákra kérlek online jelentkezz be: Időpontok

Ha gondod van a bejelentkezéssel, azt e-mailen jelezd felém: lajosmarti@flowjogaselfness.hu

Ha mégsem tudsz eljönni az órára, azt a kezdés előtt három órával le tudod mondani az online felületen, így lehetőséget biztosítasz másoknak, hogy betöltsék a felszabadult helyet! Köszönöm! 

Hozz magaddal kényelmes, sportos öltözetet, és a saját matracodat - ha van (olyat, amely alkalmas jógázáshoz).  Akkor se aggódj, ha nincs saját jógamatracod, az órák alatt biztosítok neked jógaszőnyeget itt a stúdióban.

A jógaóra előtt három-négy órával már ne egyél semmit, a jóga után igyál sok folyadékot.

Igyekszem tiszteletben tartani az idődet, ezért az órák pontosan kezdődnek és a kiírás szerint érnek véget. Kérlek, te is tartsd tiszteletben a mások idejét, és érkezz pontosan. A Stúdiót húsz perccel az óra kezdés előtt nyitom, és az órakezdéskor bezárom.

A telefonodat legjobb, ha teljesen lenémított vagy kikapcsolt állapotban a zárható öltözőszekrényben hagyod.

A jógaterembe belépve hangos beszélgetéssel ne zavard mások elcsendesedését, a helyedet megtalálva és elfoglalva pihenj meg, te is, amíg az óra kezdetét veszi. - Óra előtt jelezd nekem, ha bármilyen betegséged, panaszod, sérülésed van. Köszönöm!  

A következő néhány gondolatot tekintheted a jógagyakorlásod vezérfonalának, kérlek olvasd figyelmesen és tudatosan.  

A jógában nincs verseny. Sem másokkal, sem magaddal ne versenyezz. Téves elgondolás az is, hogy a jóga önmagunk legyőzéséről szólna. Jógázás során célunk határaink feltérképezése, majd azok elfogadásán keresztül a határaink fokozatos tágítása, azok meghaladása, az önmeghaladás.

A jóga fejleszti a testtudatot, mely azzal is jár, hogy képes leszel különbséget tenni a nyújtásból fakadó erőteljes fizikai érzetek és a fájdalom között. Az előbbi jó dolog, mert segít téged, megmutatja, hogy tested mely területével érdemes többet dolgoznod, mely részed követel több figyelmet. Viszont a fájdalom - legfőképp a hirtelen megjelenő, éles, szúró, húzódó fájdalom - semmiképpen nem szolgálja a fejlődésed, ezért kerülendő. A gyakorlásokon saját felelősségedre veszel részt, kérlek tartsd tiszteletben a teljesítőképességed, a tested korlátait, határait! - Mindig emlékezz arra, hogy a jógázás során legalább annyit számít a figyelem és a szándék fenntartása, mint a fizikai erő, az izomerő. Tudatosítsd magadban, hogy az egyensúly csak akkor jöhet létre, ha mindennek az ellenpólusát is megtapasztalod, vagyis megengeded magadnak a teljes elengedés, ellazulás érzését is. - Fontos a forma, de nem a legfontosabb. Legyen a testtartásod biztonságos, de a tökéletesen kivitelezett ászanánál fontosabb az, hogy mennyire tudsz elmélyedni benne, hogy mit élsz meg egy-egy ilyen testhelyzetben. -Szóbeli instrukciókkal és néha egy-egy érintéssel segítelek, de csak az irányt mutatom meg, sosem foglak belekényszeríteni olyan helyzetbe, melyre nem vagy készen.

       

6000 Kecskemét, Bánk Bán utca 6.

+36 20 / 268 45 86

1
yoga & selfness